Työpajamainen kurssi Scrumin hyvään hallintaan ja Scrum Masteroinnin sekä tiimityön kehittämiseen. Soveltuu niin aloittelijoille kuin mestareille ja sisältää Scrum.orgin Professional Scrum Master -sertifioinnin.

Professional Scrum Foundations (PSF) on nykyaikainen tapa oppia uutta ja kehittää nykyistä Scrum-toteutusta. Kaksipäiväinen työpajamainen koulutus opettaa Scrumin tehokäytön ja ketterän tiimityön kehittämisen 30 minuutin sprint-simulaatioiden, ryhmäharjoitusten, teorian ja keskusteluiden kautta.

Kurssi ei vaadi ennakkotietoja ja soveltuu hyvin myös henkilöille, jotka eivät toimi Scrum-tiimissä tai Scrum Mastereina, mutta haluavat kehittää osaamistaan. Mukaan ovat siis tervetulleet esimerkiksi esimiehet, asiantuntijat ja tuoteomistajat, oppimaan lisää ja tekemään yhteistyötä Scrum-tiimien kanssa. (Tuoteomistajille on myös tarjolla oma PSPO-sertifiointikurssinsa)

Vaihtoehtona PSF-kurssille on Professional Scrum Master (PSM) -koulutus. Molemmat kurssit kestävät kaksi päivää ja johtavat samaan PSM-sertifiointiin. Tärkeä ero on se, että PSM on suunnattu henkilöille, jotka tähtäävät tai haluavat kehittyä nimenomaan Scrum Masterina. Jos mukana on muitakin kuin Scrum Masterina toimivia tai siksi tähtääviä, on PSF parempi valinta.

 
Kooste Nordcloudin Professional Scrum Foundations -kurssilta. Kiitos kaikille osallistujille!
 

Mitä kurssilla käsitellään

  • Ketteryyden ja Leanin periaatteet (Agile Development & Lean Manufacturing)
  • Scrumin pelisäännöt, roolit, tapahtumat ja tuotokset
  • Käytännön sprint-simulaatiot, joissa harjoitellaan mm. sprintin suunnittelua, katselmointia ja retrospektiivien fasilitointia
  • Tiimin tuottavuuden optimointi tehtävätason fokusoidun yhteistyön avulla (swarming)
  • Ketterä vaatimustenhallinta (mm. User Story)
  • Valmiin määritelmä (Definition of Done) ja suhde hyväksymiskriteereihin (Acceptance Criteria)
  • Työmääräarvioinnin tekniikoita ja pisteytyksiä (mm. Story Points, NoEstimates, Ideal Days)
  • Product Backlogin järjestäminen mm. liiketoiminnan arvon ja teknisen riskin perusteella
  • Julkaisusuunnitelman (Release Plan) tekeminen joko ajan tai ominaisuuksien mukaan
  • Scrum Masterin rooli, mittarointi ja Scrumin mestaruustaso (tiimin itseohjautuvuus)
  • Oman Scrum-toteutuksen kehittäminen ja pitäminen ”terveenä”
  • Tärkeimmät suomenkieliset Agile/Scrum/Lean-termit
 

Huom. Online-versiona PSF-kurssi voidaan halutessanne jakaa kolmelle päivälle. Online-kurssiin sisältyy 1,5h kestävä valmistelupuhelu, jossa harjoitellaan online-työkalujen käyttöä ja valmistaudutaan varsinaiseen koulutukseen.

 

PSF-kurssiin sisältyy pääsy Scrum.orgin Professional Scrum Master (PSM I) -sertifiointikokeeseen sekä bonuksena toinen yrityskerta, jos ensimmäisen reputtaa 14 päivän sisällä. Monivalintakysymyksiä sisältävä koe kestää 60 minuuttia ja tehdään kurssin jälkeen itsenäisesti verkossa. Kokeesta kerrotaan lisää kurssilla.

PSM-loppukokeen ja -sertifikaatin voi suorittaa myös verkossa ilman kurssia. Yksi yritys maksaa 150 dollaria. Valmistautumista tukee mm. harjoittelu maksuttomalla Scrum Open -harjoituskokeella.

 

Osallistujien palautetta

Excellent training! I wish I would have had this training in the beginning of my career. (10/10)

Erittäin tiiviin Scrum Guiden selostaminen selkokielellä ja vertaaminen Agile Manifestoon toi minulle ahaa-elämyksiä, miksi näin kannattaa toimia. (10/10)

Although many of the things covered were familiar beforehand, it was good to cover the basics as well. My only regret is that we didn’t do the third sprint – but perhaps this was a good example of project funding getting cut! (9/10)

Harjoitukset olivat muistamisen ja ymmärtämisen kannalta tärkeitä. (8/10)

Oppi siitä miksi scrumin rakenne on tärkeää pitää kasassa. (10/10)

 

Hinta ja varaaminen

Professional Scrum Foundations järjestetään online-koulutuksena (kahden tai kolmen päivän mittaisena) tai lähiopetuksena asiakkaan tiloissa (kahden päivän mittaisena) enintään 20:lle osallistujalle. Koulutus on saatavana suomeksi ja englanniksi, materiaalit ovat englanniksi. Koulutuksen hinta riippuu osallistujamäärästä ja lasketaan toteutuneen määrän mukaan. Poissaoloista ei siis tarvitse maksaa.

Esim. Hinta viidelle osallistujalle 5.000 euroa, kymmenelle 7.500 euroa tai kahdellekymmenelle 9.500 euroa (alv0%). Tai esim. 12:lle osallistujalle 7.900 euroa (alv0%).

  • Kaikki koulutusmateriaalit PDF-muodossa (lisäksi painetut kurssikirjat lähiopetuksessa)
  • Pääsy Professional Scrum Master (PSM I) -loppukokeeseen (tehdään omalla ajalla verkossa)
  • PSM I -sertifikaatti loppukokeen läpäisseille (sertifikaatti ei vanhene koskaan)
  • Koulutuksessa tuotettu sisältö DropBoxilla tai muuten osallistujille jaettuna
  • Osallistujien palautekysely tuloksineen
Vapaat ajat ja varaaminen


Sprintin katselmoinnin harjoittelua Professional Scrum Foundations -kurssilla.