ScrumGuides.org julkaistu

Scrumin määritelmä on saanut uuden kodin. The Scrum Guidea tukevat nyt kaikki Scrumin merkittävät kattojärjestöt.

Scrumin kattojärjestöjen Scrum Alliancen, Scrum.orgin ja Scrum Inc:n yhteistä tiedotetta syyskuussa 2014 oli miellyttävää lukea:

”Scrum Alliance, Scrum.org, and Scrum Inc. announce the release and joint endorsement of a new community website, ScrumGuides.org. The new website is the official source of The Scrum Guide, The Definitive Guide to Scrum: The Rules of the Game.”

The Scrum Guide on käytännössä ollut Scrumin määritelmä jo useamman vuoden. Opas on käännetty lähes neljällekymmenelle eri kielelle ja sitä ylläpitää Scrumin kehittäjät Ken Schwaber ja Jeff Sutherland:

”The Scrum Guide is the canonical definition of Scrum. Ken and I have worked closely together for decades to keep it simple, clear, and, in the true spirit of Scrum, to include only what is absolutely necessary,” says Sutherland, CEO of Scrum Inc. “Scrum is a powerful tool to radically increase productivity. Every implementation of Scrum is different, as teams and organizations apply it within their context, but the fundamental framework always remains the same. For Scrum Alliance, Scrum.org, and Scrum Inc. to come together to recognize the central place the Scrum Guide holds will provide clarity to Scrum practitioners across the planet.”

Suomennettuani The Scrum Guiden versiot  2009, 2011 ja 2013 olen erittäin tyytyväinen, että Scrum Guidea tukevat nyt kaikki Scrumin merkittävät kattojärjestöt. Nyt Scrumilla on yksi yhteinen ja selkeä määritelmä, jota päivitetään säännöllisesti.

Lue lisää:

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s