Vierailin Scrum.orgin kouluttajatapaamisessa Bostonissa. Seminaariohjelmassa painottui toisilta oppiminen, koulutusmateriaalien ja valmennustekniikoiden kehittäminen sekä empiirisyyden soveltaminen johtamiseen.

Matkustan mielelläni Scrum.orgin päämajaan Bostoniin, jossa tapaan oman opettajani Ken Schwaberin, vaikka kouluttajatapaamisia järjestetään myös Euroopassa. Kouluttajien tapaaminen kasvokkain vähintään kerran vuodessa tukee yhteistyötä, parantaa vuorovaikutusta ja vähentää väärinymmärryksiä. Konsepti vaikuttaa toimivalta.

Kaksipäiväinen seminaariohjelma luotiin Open Space -tekniikalla. Siinä jokainen voi ehdottaa aihetta ja fasilitoida sen käsittelyä muiden halukkaiden kanssa. Käytössämme oli kolme rinnakkaista sessiota, joiden lopuksi vedimme keskustelut tai ryhmätyöt yhteen ja raportoimme avainkohdat muille ryhmille.

Ken Schwaberin piti esityksen Evidence-Based Managementista. EBM tähtää johtamisen kehittämiseen empiirisyyden avulla. Konseptin voi kiteyttää sanontaan Evidence Instead of Opinion. Usein inhimillinen toiminta, kuten johtaminen, perustuu yksilöllisiin mielipiteisiin tai tunteisiin, jotka eivät aina korreloi todellisuuden kanssa. Valveutunut johtaja voikin joskus kysyä, mihin aiemmin tapahtuneeseen ilmiöön tai faktaan ehdotettu näkemys perustuu.

Lounastauoilla kilpailtiin leikkimielisessä Scrum Trainer Idolsissa. Kilpailija sai kaksi minuuttia aikaa pitää esityksen aiheella ja kalvoilla, jotka näki vasta esityksen aloitettuaan. Jokaiselle esiintyjälle oli varattu 6 slidea, jotka vaihtuivat automaattisesti 20 sekunnin välein. Kouluttajat tekivät parhaansa “kouluttaakseen” annetun aiheen yleisölle.

Alla voit tutustua seminaarin videokoosteeseen.

Hyvää kesää!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s