Projektiyhdistyksen tuotekehityksen intressiryhmä

Projektiyhdistys nostaa suomalaisen projektitoiminnan tasoa, tuloksellisuutta ja arvostusta. PRY:n toimintaan on viime aikoina tullut mukaan myös ketteriä näkökulmia tuotekehityksen kautta.

Projektiyhdistys perustettiin 1978 tukemaan suomalaista projektityötä. Toiminta muuttui 1990-luvulla ammattimaisemmaksi, kun yhdistys palkkasi toiminnanjohtajan. Nykyisin PRY:n toimintaan kuuluu perinteisemmän projektitoiminnan edistämisen lisäksi intressiryhmiä, jotka keskittyvät tiettyyn projektitoiminnan alueeseen.

Itselläni on kunnia fasilitoida tuotekehityksen intressiryhmää (Special Interest Group, SIG-14) yhdessä tuotteistusguru Jari Parantaisen kanssa. Oma näkökulmani tuotekehitykseen painottuu Agilen, Scrumin ja Leanin suuntaan. Niissä on pitkälti kyse kehitystoiminnan ”tuotteistamisesta”, jolloin pyörää ei keksitä uudestaan joka projektissa. Ketterään ajatteluun sopii hyvin myös palveluiden ja tuotteiden tuotteistaminen, joka yhdistää tuotteistuksen tasot kehitystoiminnasta markkinointiin ja myyntiin.

Esim. Tuote- ja palvelukehitys kannattaa usein aloittaa tuote-esitteen tekemisestä ja asiakkailla testaamisesta ennen varsinaista kehitystyötä. Näin saadaan välitöntä palautetta ja päästään validoimaan tuotekehityksen ja markkinoinnin oletuksia iteratiivisesti rinta rinnan.

Tuotekehityksen intressiryhmän seuraavan tapaaminen on 29.4.2014 klo 14-17 osoitteessa Eteläranta 10. Tapaamisen teemana on julkishallinnon ketterät pilotit ja työhyvinvointi. Tilaisuus on PRY:n jäsenille maksuton ja sisältää iltapäiväkahvin. Mukaan voi ilmoittautua täällä.

Tervetuloa PRY:n jäseneksi ja mukaan oppimaan uutta!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s