Standish Groupin Chaos Manifeston mukaan ketterä ohjelmistokehitysprojekti onnistuu kolme kertaa todennäköisemmin kuin perinteinen projekti.

Chaos Manifesto perustuu 2002-2010 kerättyyn tietoon. Standish Group määrittelee projektin onnistumisen ”on time, on budget, and with all planned features”. Tällainen onnistumisen määritelmä vastaa perinteisen projektinhallinnan näkökulmaa, mutta viittaa myös siihen, että sisältö ei projektin aikana muuttuisi. Paradoksaalisesti projektin sisältö muuttuu aina, eikä hapantuneessa suunnitelmassa roikkuminen olisi erityisen ketterää.

”All planned featuresin” voinee tulkita myös niin, että ketterän projektin sisältöä hallitusti muutettaessa myös suunnitelmaa eli tuotteen kehitysjonoa päivitetään, jolloin kaikki suunnitellut ominaisuudet toteutuvat, joskin ajantasaisemman suunnitelman mukaan. Optimaalisen lopputuloksen asettaminen suunnitelman edelle (annetussa ajassa ja rahalla) lieneekin tärkein osatekijä kolminkertaiselle onnistumistodennäköisyydelle.

Otsikon kuva tiivistää raportin viestin.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s